Mollagürani Mh. Vatan Cd. Fatih/İstanbul

mersin konteyner taşımacılığı

Dünya ticaretinin büyük bir bölümünün denizyoluyla gerçekleştiği günümüzde Arınak Lojistik Grubu, tüm dünyada geniş acente ağı ve sahip olduğu FIATA, ITCO, UTIKAD üyelikleriyle dünya genelinde birçok müşteriye sadece Türkiye ve diğer tüm dünya ülkeleri arasında değil; Türkiye dışında farklı ülkeler arasında da kıtalar arası akılcı lojistik çözümleri üretmektedir.

Yeryüzündeki tüm limanlara…

5 kıtada 72 ülkede acenta ağı  bulunan  arınak lojistik Hava ve Deniz Kargo, bu güçlü ağ sayesinde dilerseniz limandan limana, dilerseniz kapıdan kapıya hizmet sunar.

Uzakdoğu’daki ilk temsilciliğini mısırda’da açan arınak lojistik Hava ve Deniz Kargo’nun, Guangzhou, Bursa, İzmir, Adana, Mersin, Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda acentaları bulunmaktadır. Komple (FLC) ya da parsiyel (LCL) olarak yükünüzü standart, open top, refeer, flatrack, highcube, tank konteyner ve daha pek çok taşıma sistemi ile ulaştırmanın en ekonomik, en hızlı ve kolay yolu arınak lojistik Hava ve Deniz Kargo’dan geçer.

Bu kapsamda sunduğumuz hizmetler:

  • FCL ve LCL Yükleme
  • Standart Olmayan Yğkler İçin Özel Konteyner Yüklemeleri
  • Limandan Limana Teslim
  • Kapıdan Kapıya Teslim
  • Inter-Modal Taşımacılık
  • Ağır Tonaj Taşımacılığı
  • Gabarili Proje Yük Taşımacılığı
  • Enerji Santralı Taşımacılığı
  • 3. Ülke ve Transit Taşımacılığı

 

 

Türkiyenin geleceğini etkileyecek ana liman karakterinde ki projelerden ;

Çandarlı limanı ,Kuzey Ege de uzun bir araştırma ve hazırlık döneminden sonra nihayet gerçekleşme aşamasına girmiş , Mersin Konteyner Limanı Projesi ise bir çok sınavı atlatarak gerçekleşmeye aday önemli proje olarak kendini kabul ettirmiş ancak henüz beklemede olan yatırımdır.

Karadenizde Filyos Limanı da olgun projeler arasına katılmış , bölgesel kalkınma ivmesini de yaratacak bu proje ,Mersin Konteyner limanı projesi ile birlikte ;demiryolu bağlantılarının geliştirilerek standard ve kapasite yükseltilmesi halinde kara köprüsü oluşturularak ,Akdeniz -Karadeniz kavuşumuna aday olanaklar yaratabilecektir.

Uluslararası intermodal zincir içerisinde bu yatırımların, düğüm noktaları oluşturabilmesini teminen bu tesisleri destekleyecek sağlıklı demiryolu bağlantıları ve lojistik merkezlerin gerçekleştirilmesi zorunludur.

Bilindiği gibi günümüzde Karadenizde ve Akdenizde ,,komşu ülke limanları mevcut tesislerini daha da geliştirerek ana liman ( dağıtım merkezi ) karakterinde bölge yüklerini toplamayı ve Türkiye limanlarından feeder hizmeti almayı hedeflemektedir.

Ana limanların ve destekleyici yatırımların zamanında ve çağdaş standartların ön gördüğü kalite ve özellikte gerçekleştirilmesi ile Türkiye’nin rekabet gücü ve uluslararası taşımacılık arenasındaki rolü değişecektir.